Taitaa stressi iskeä tänä vuonna hieman liian aikaisin, kun nyt jo ensimmäiset pääsykoepainajaiset nähtynä. Viime vuonna niitä sai odotella kesäkuun puolelle. Viime yön nukuin todella huonosti (ja se näkyi lukemisessa), sillä ensin heräsin uneen, jossa nukuin pommiin ja myöhästyin pääsykokeesta - ja koko kevään lukeminen meni hukkaan. Aamulla heräsin toiseen painajaiseen, jossa kirjoja olikin kolmen sijaan neljä ja jostain syystä mä en siitä neljännestä kirjasta tiennyt mitään - huonostihan siinä kävi.

Huonosti nukuttu yö näkyi tämän päivän aikaansaannoksissa ja laiskuus vei voiton ja jätin lukupäivän hieman lyhyemmäksi kuin alunperin oli tarkoitus. Syynä tähän oli myös ihmisten piittaamattomuus, mikä voi olla niin vaikeaa ymmärtää sanasta HILJAISUUS? Sen ymmärtäminen tuntuu olevan hieman turhan monelle mahdottomuus ainakin Tampereen kirjastossa. Uusi kamerakin houkutti kotona, jos tätä nyt kodiksi voi kutsua. Kevään aikana kun ilmeisesti kotiudun kolmeen eri osoitteeseen: kotikotiin Seinäjoella, poikaystävän nurkkiin Tampereella sekä valmennuskurssin ajaksi kaverin kämppään Turkuun.

Huomenna olisi tarkoitus saada vahingonkorvaus-kirja muistiinpanoiltua loppuun. Ja loppuviikon aikana perehtyä kirjaan, jonka kanssa ei vielä kaveruussuhteesta voi puhua - Talousrikollisuus ja sen kontrolli Suomessa.

Johdatus prosessioikeuden perusteisiin.
Kirja on hyvin perusselkeää ja ennestäänkin jo tuttua asiaa. Ei yhtään asiaa, josta ei jonkinlaista ennakkotietoa olisi ollut. Helpompi siis saada asiat kontekstiin. Ainoa kirja, jonka kanssa ei turhautumista (vielä) ole näköpiirissa. Luettuna kerran läpi ja toisen kerran muistiinpanojen kanssa.

Osakeyhtiöoikeudellinen vahingonkorvaus ja muut oikeussuojakeinot.
Yllättävän vähän on tullut uusia asioita viime vuoden Yritysoikeuden perusteita-kirjaan vaikka aluksi hieman epäilinkin mahtaneeko juurikaan asiat kohdata. Toivottavasti tässä edes hyötyy viime vuoden ahkerasta lukemisesta. Toinen lukukerta muistiinpanojen kanssa menossa.

Talousrikollisuus ja sen kontrolli Suomessa.
Apua! En ymmärtänyt juurikaan ensimmäisellä lukukerralla. Tuntui sisältävän melkolailla paljon liirumlaarumia tiukan asian sijaan. Onneksi sivuja ei tuon enempää ole. Toivottavasti aukeaa edes hieman kun ajatuksen kanssa perehtyy..

Valmennuskurssin aikataulutkin tarkentui ja sai lukusuunnitelmaa muokata tarkempaan suuntaan ;) Toivottavasti Lexin kurssi osoittautuu kehujensa tasoiseksi ja tänä vuonna nimi löytyy listalta eikä viimevuoden tapaan jää viittä pistettä sisäänpääsyyn.